Pista de sanius Vatra Dornei - Camera live

tectonik park - partii sintetice

logo neveplast

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

RO22599548; J/16/2033/07

C.S. 3000 RON

0752 15 55 52

park@tectonik.ro

Snowboard, placă, legaturi, clăpari pentru partii sinetice tectonik park

Snowboardul este unul dintre cele mai tinere sporturi de iarnă care se desfăşoară pe zăpadă. A devenit sport olimpic din 1998, la Olimpiada de iarnă de la Nagano.

Proba de slalom uriaş paralel este competiţia în care cei doi sportivi coboară în acelaşi timp pe aceeaşi pârtie, pe două porţiuni diferite, prevăzute cu porţi. Caracteristicile celor două trasee trebuie să fie cât se poate de identice.

Proba de Half Pipe se desfăşoară într-un spaţiu semicilindric, special amenajat, având o lungime de 120-130 m cu o pantă de 16-17%. Sportivii trebuie să sară peste nivelul zidului şi apoi să aterizeze înapoi, timp în care execută acrobaţii aeriene. Fiecare sportiv îşi acompaniază evoluţia cu un fond muzical.

Calităţile suprafeţei sintetice pot fi sintetizate în câteva elemente de bază:

Rezistenţă laterală este excelentă şi se datorează designului specific şi coeficientului de alunecare ce permite cantului snowboardului să-şi menţină viteza iar sportivului să controleze traiectoria.

Alunecarea uscată între snowboard şi suprafaţa sintetică este excelentă, nu trebuie udată cu regularitate ca la alte suptafeţe de schi sintetice.

Dar important este că sezonul de snowboard are acum 12 luni şi poate fi la tine acasă. Nu mai pui placa în cui niciodată.

snowboard pe partie sintetica